Tips om huidirritaties door sieraden te voorkomen

datum: 01-05-2012 - Auteur: Fonne van de Streek

Een jeukerige, droge, geïrriteerde huid of zelfs blaren wanneer je net een sieraad gedragen hebt kan duiden op een allergische reactie of huidirritaties. Dit komt vaak door goedkope metalen zoals nikkel of koper, veel mensen kunnen daar niet tegen, dan kan het helpen om andere materialen te dragen. Maar dan is het nog niet altijd over,  dit is natuurlijk erg vervelend. Hieronder staan een paar tips om de irritaties te voorkomen:

1. transpiratie, achterblijvende cremé en te veel make-up kan ook zorgen voor irritatie van sieraden. Zorg dus dat de huid rond de sieraden goed schoon is.

2. Probeer een parfumvrij product speciaal voor de gevoelige huid. Als je dit van te voren opsmeert wordt de huid zachter en heeft het minder kans op irritaties

3. Breng poeder aan voordat je je sieraden omdoet, poeder absorbeert transpiratie en verminderd de kans op  huidirritaties.

4. smeer nagellakremover op de kant waar de sieraad je huid raakt. Dit bied een beschermlaagje.

5. Een hele belangrijke: Zorg ervoor dat sieraden niet te strak zitten!

6. Gebruik geen goedkope metalen zoals koper  en nikkel

7. Houd je sieraden schoon. Maak ze regelmatig schoon met water, zachte zeep en een tandenborstel.Met deze tips zouden sieraden heerlijk moeten gaan zitten zonder irritaties. Wil jij een nieuw sieraad die je zonder irritaties om kan? Wij bieden alleen goede materialen van bekende merken, geen nikkel of koper. Dus bestel vandaag nog jouw perfecte sieraad uit in ons brede assortiment en laat hem snel thuisbezorgen

Geplaatst in categorieën: Dames

Reageer op dit bericht